2018. már 04.

Bakancslista kicsit másként

írta: Anticinderella
Bakancslista kicsit másként

Belegondolva ebbe az egész irkafirkálásba, meglehetősen sokat nyöszörögtem már arról, hogy milyen férfit nem keresek, mert nem és kész, meg, hogy mennyi agyament bogarat sodort már utamba az élet. Na de akkor mit is akarok vagy mit is keresek teszem fel magamnak a kérdést, mert ugye azt tudjuk, hogy eddig nem jött be ez a fene nagy párválasztási liberalizmusom, avagy adjunk ennek a dolognak is, meg annak a dolognak is egy esélyt, hátha, de végül persze nem hát....

Szóval ha a vágyva vágyott nagy Ő-t lehetne jellemezni, akkor valahogy így nézne ki az én pasi bakancslistám,-avagy ezt majd még meglátjuk...-.

Kezdjük ilyen alapvető dolgokkal, mint az igényesség, önmagára, s nyilván a környezetére, nem hiszem, hogy ezt nagyon ragozni kéne, nem a fürdőszobában piperészkedéssel eltöltött órákra gondolok, mintsem inkább az alapvető, s viszonylag állandó higiéniára és hasonlók, fogmosás, fürdés, alkalmanként borotválkozás vagy valami hasonló szőrzetkarbantartás, hébe-hóba egy fodrász vagy valami egyéb alternatíva a haj kérdésre, már ha van, ha nincs akkor egy gonddal kevesebb.  

Az alapoknál maradva jöjjön akkor a megszólalás vagy ha éppen online ismerkedés akkor az írás, szóval tudjon már összehozni egy-két értelmes mondatot, s hát az sem baj ha akadnak helyesen leírt szavak na, ha meg kinyitja a száját akkor ne azon kelljen gondolkodni, hogy ez most milyen nyelven is van.

Komolyabb vizekre evezve, rendelkezzen egy viszonylag normális értékrenddel, persze az, hogy kinek mi a normális az megint más kérdés, na de szerintem ezt nem kell részletezni.

Ne legyen pszichiátriai kórelőzménye, s habár megmondták már, hogy egy bolond, alkesz macskás nőként végzem, de kettőnk pszichiátriai kezelésére azért mégsem futja, szóval mentális betegségekkel rendelkezők kizárva.

Na akkor feszegessük egy kicsit az egzisztencia, iskolai végzettség kérdését. Egy alapvető általános műveltséghez, az élet dolgairól való minimális tájékozottsághoz nem kell diploma, szóval azért mert nekem is van, nem kell, hogy neki is legyen, sőt ami azt illeti egyáltalán nem baj ha nem rendelkezik különféle tudományos titulusokkal. Szóval összességében valami átlagos pasast tudnék elképzelni, akinek nem büdös a munka, nem kell eltartani, ellenben tisztességesen dolgozik, vannak céljai az életben, van amit el akar érni, vagy éppen van amit meg akar tartani. Az, hogy mindezt kétkezi vagy éppen szellemi munkával teszi az teljesen lényegtelen számomra. 

S akkor beszéljünk azokról a bizonyos külsőségekről is, hiszen az egy igazán nagy baromság, hogy nem számít mert persze, hogy számít. Nem kell, hogy egy tipikus szépfiú legyen sőt ami azt illeti, nem tudnám magam elképzelni egy olyan igazán hűha pasas mellett, mert én sem vagyok egy hűha nőszemély, de s itt a de, szóval legyen benne valami, ami megfog, egy kedves arc, egy helyes mosoly, vagy éppen a férfias kiállása, vagy a puha pocakja, egy szép szempár, netán egy jó stílus, valami, valami je ne sais quoi.

Valaki, valaki aki tisztában van önmagával, tudja, hogy mit szeretne, mi az ami tetszik neki, s mi az ami jó neki, valaki, aki nem akarja úton útfélen azt bizonygatni, hogy ezt a nőt is megkaphatná ha akarná meg amazt is mert tisztában van a saját értékeivel, s nem kell neki a folytonos külső megerősítés, az örökös bizonyítás.

Na és persze nem mellesleg az lenne az igazi, hogy ha én lennék az a valaki, akit szeretne úgy ahogy vagyok, néha gyengén, olykor erősen, határozottan és határozatlanul, szenten és bűnösen.... a külső és a belső tulajdonságaimmal, úgy egy az egyben, minden hülyeségemmel és bolondságommal együtt.  

Aztán végül felébredek és belelóg  a kezem a bilibe, de na nem kell minden kompromisszumot meghozni, s vannak olyan elvárások, amikből felesleges engedni, vagy éppen túlszárnyalni azokat, mert az sosem sül el jól. Vannak dolgok amikben jók a különbségek, s vannak, amikben nem, szóval semmi herceg, csak valami átlagos pasas, aki nekem mégis pont úgy tökéletes, ahogyan van. 

S ki tudja egyszer talán még össze is jöhet..., csak egy kicsit kevesebb kavarc, kevesebb sosem lehet tudni eset, és egy kicsit célirányosabb hozzáállás kell... 

before-i-die-savannah-photo-by-trevor-coe-1000x602.jpg

Szólj hozzá